Promotia 1978 a Facultatii de Constructii a Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca

Prima pagina
Despre noi
Colegi
Evenimente
Opinii si comentarii
Anunturi
Reclama
Afaceri/servicii
Vesti din California
Zambiti cu noi
Jocuri
Informatii utile
Viata spirituala
Contact
 

O zi cu Nixon

> Vesti din California

12 ianuarie 2006

O zi splendida de duminica. Soarele ardea ca si vara, cu toate ca suntem in plina iarna californiana. Ne-am decis sa folosim ultima zi de vacanta a copiilor vizitand Biblioteca Richard Nixon, care se gaseste in Yorba Linda (la 5 minute in masina de unde locuim). Intr-o casuta mica, ce se gaseste si acum aici, s-a nascut Presedintele American Nixon acum 93 de ani. Azi, 9 Ianuarie, a fost o ceremonie de depunere de coroane la mormantul lui, care se gaseste la cativa pasi de casa in care s-a nascut, inmormantat alaturi de sotia sa Patricia.

Ce experienta interesanta sa treci prin acest muzeu, care contine atata istorie! Poze cu Kennedy - rivalul etern, care l-a invins la alegerile din 1960, cu mari personalitati politice din lume, cadouri din toate colturile lumii, inclusiv o vaza de portelan facuta la Turda si inmanata de Ceausescu, cu ocazia vizitei la Bucuresti din 1969. Scrisori, filme, documente si chiar o bucata din zidul de la Berlin au creat o ambianta ce te transpuneau in trecut. Pentru copii a fost o lectie de istorie moderna. Pentru mine a fost o reimprospatare a memoriei si o ocazie de aflare a altor detalii interesante legate de cazul Watergate ... Un spectacol muzical cu un ansamblu local a incheiat o dupa-amiaza nostalgica a unor vremuri fascinante.

Am avut sansa sa vizitam si reproducerea aripii de vest a Casei Albe, cu salonul de dans urias si candelabre splendide facute din cristale Svarowski.

Gradina de trandafiri este si ea o replica fidela a celei reale.

Ce interesant este sa traversezi istoria unei astfel de personalitati, care a lasat o asa impresie asupra omenirii! Lui i se datoreaza deschiderea Americii spre China si, nu in ultima instanta, daramarea comunismului ... chiar inainte de Reagan, cu toate ca acesta din urma primeste toate creditele.

Lui Andrew i-a placut mai ales elicopterul prezidential, care a fost folosit de Nixon, Kennedy si Johnson. Biancai i-au placut mai ales rochiile de mireasa ale fetei lui Nixon, casatorita cu baiatul fostului presedinte Eisenhower si care au fost prieteni de cand erau copii mici, Nixon fiind vice-presedintele acestuia intre 1952-1960.

Din Yorba Linda, Victor Tolan va spune ... Pe curand!


Andrew

Soldat de garda

Impreuna cu Bianca si Andrew

     


Acest site este sustinut de urmatoarele companii producatoare de produse electronice:
B+K Precision
B+K Precision,
Caltest Electronics
Caltest Electronics
si
Sefram
Sefram
Instruments et Systèmes
Copyright © 2005-2006 B+K Precision